Wanneer gaan jullie verhuizen?

Dat is nog niet precies bekend. We zitten nu midden in het proces van vergunningsaanvragen, zodra dat rond is kunnen we samen met de aannemer een precieze planning gaan maken. Uiteraard zullen we het groots bekend maken zodra er een datum is!


Wanneer moeten jullie uit je huidige gebouw?

Met Rijkswaterstaat is afgesproken dat we tot de zomer van 2021 in het gebouw mogen blijven. We hopen ruim voor die tijd verhuisd te zijn. De werkzaamheden aan de snelweg starten waarschijnlijk rond 2022.


Ik heb spullen die jullie misschien kunnen gebruiken

Super dat je aan ons denkt! Er is op dit moment nog geen exacte lijst van benodigdheden, maar neem even contact op met de werkgroep via bart@scoutingbouwt.nl, dan kunnen we samen bekijken hoe je ons kunt helpen.


Kan ik al sponsoren?

Voor het publiek zullen we binnenkort een actie aankondigen waarmee je ons kunt ondersteunen. Voor bedrijven hebben we een aantal sponsorpakketten samengesteld. Neem contact op met commissie externe betrekkingen voor meer informatie; info@scoutingbouwt.nl.


Is de nieuwe locatie niet erg afgelegen? Is het wel veilig?

De locatie aan de put ligt inderdaad buiten het dorp. Hoewel dat zeker nadelen heeft, is het ook een prachtige Scouting-locatie. De omgeving biedt ontzettend veel mogelijkheden voor de avonturen die we iedere week beleven met onze leden! Qua afstand zal het voor de meeste leden nauwelijks verder zijn dan het huidige gebouw. Wat betreft veiligheid nemen we samen met de gemeente verschillende maatregelen; zo moet er een veilige oversteek komen en zorgen we voor goede verlichting en een hek om het terrein.


Hoe worden de plannen gefinancierd?

Omdat onze stichting eigenaar is van het gebouw, worden we door de staat gecompenseerd voor het gedwongen vertrek. Van die compensatie kunnen we het grootste deel van de plannen uitvoeren. Verder hopen we verschillende sponsoren en subsidies aan te trekken. We zoeken nog mensen die ons hierin kunnen ondersteunen! Zie ook de laatste vraag.

De gemeente is eigenaar van de grond aan de Kerklaan, dus ook zij wordt gecompenseerd door de staat. Daardoor kan de gemeente ons nieuwe terrein voorbereiden. De situatie is straks dus hetzelfde als nu; de gemeente is eigenaar van de grond, maar het gebouw is van de Scoutinggroep.


Kan ik helpen met ... ?

Tof dat je aan ons denkt! Stuur een mailtje naar info@scoutingbouwt.nl, dan bekijken we samen wat je voor ons kunt doen.